Çubuk'un sorunları masaya yatırıldı

Ankara Kalkınma Ajansı, Çubuk Kaymakamlığı ve belediye, ilçenin sorunları ve tespitleri konusunda çalıştay düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2012 17:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde gerçekleşen çalıştaya Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Lokman Özden, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. D. Asım Balcı, Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Çelebi, Çubuk Dernekler Federasyonu Başkanı Recep Taş, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire amirleri, esnaf odaları ve diğer yetkililer katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Balcı, çalıştayın bölge planlama çalışmaları kapsamında düzenlendiğini belirtti. Balcı, amaçları hakkında şunları dile getirdi: "Çubuk bizim için önemli ve büyük bir ilçe. Hayvancılık ihtisas projesinin ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nin burada yapılıyor olması nedeniyle burada yakın bir zamanda çok önemli gelişmelerin yaşanacağına inanıyoruz. Çubuk Kaymakamlığı ile birlikte gerçekleştirdiğimiz bugünkü çalıştay kapsamında ilçenin sorunlarını birlikte masaya yatıracağız. Herkes sorun olarak tespit ettiği meseleleri bu gün masada konuşacak, tartışacak ve bunları yazacak. Bu sorunlardan en çok sorun olanlar belirlenen konular ve bunların çözüm önerileri de yazılacak. Sonra ne olacak diye sorarsanız, burası ile ilgili bir çalışma yapmak isteyen yöneticilerimize biz sorunları ve çözüm önerilerini vereceğiz. Onlar da sizin tespit ettiğiniz sorunlara göre çalışma başlatacak."

Ankara Kalkınma Ajansı olarak mali destek programlarından 10 adet projeye destek olduklarını ve bu projelerden 5'inin Çubuk'ta yapılan projeler olduğunu aktaran Balcı, "Bu 10 projeden 5 tanesi Çubuk'tan gelen proje. Bundan iftihar ediyorum ve bu sayıların artmasını bekliyorum. Bundan sonra da kalkınma ajansı olarak projelerinize destek vermeye devam edeceğiz.'' diye konuştu.

Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin ise Ankara Kalkınma Ajansı'nın bu çalışmasıyla ilçenin gerçek sorunlarının belirleneceğini ve çözüm yollarının geliştirileceğini ifade etti. Şahin, "Bunun için Çubuk'u iyi tanıyan ve seçilmiş kişilerin katıldığı bu çalıştaydan çok önemli sonuçlar çıkacağına eminim." ifadesini kullandı.

İlçenin sorunlarını tespit etme ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri bulunan herkese teşekkür eden Başkan Özden de şunları söyledi: "Çubuk'ta yapılanlar var ve bu gün sizlerin önerileriyle yapılması gerekenler var. Bunlar bizim için çok çok önemli. İmkanlar dahilinde ulusal projelerle, yerel kaynaklarla, hem de genel kaynaklarla inşallah öneriler gerçekleştirilecektir diyorum. Bu gün burada da zikredildiği gibi ?Kent Müzesi'ni Vali Beyin de katkısı ile gerçekleştireceğiz. 1402 Ankara Savaşı'nın da içerisinde sergileneceği ?Kent Müzesi'ni inşallah bu yıl temelini ilçemizde atacağız ve Sayın Valimiz bir milyon 300 milyon TL'lik katkı verecek. Bu müjdeyi de sizlerle paylaşmak istedim."

Çalıştayda daha sonra Ankara Kalkınma Ajansı İş Geliştirme ve Strateji Birimi uzmanları ajans çalışmaları hakkında katılımcılara bilgiler verildi. Yapılan konuşmalardan sonra bilimsel tekniklerin kullanıldığı çalıştay çalışmalarına başlandı. Çubuklu kamu kurumu, özel sektör ve sivil toplum örgütü temsilcilerinden yaklaşık 100 kişinin katıldığı çalıştayda ilk olarak sorunlar tespit edildi. Sorunların önceliklendirilmesinin ardından katılımcılar çözüm önerilerini ortaya koydu. Katılımcılar son olarak etkileşim halinde fikirleri paylaştı. Çalıştaydan elde edilen çıktılar, yeni dönem Ankara Bölge Planı'na yansıtılacak ve Çubuk'ta yerel kalkınma desteklenecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber